қазақ елінің асханасы - көне ұлттық тағамдар

페이지 정보

profile_image
작성자 Maisie
댓글 0건 조회 1회 작성일 24-10-18 14:48

본문

 
 
 
 
 
 

 
 
қазақ елінің асханасы - көне ұлттық тағамдар [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ұлыстың ұлы күні – Наурыз мейрамында әр отбасында Наурыз көжемен бірге қазақ халқының түрлі ұлттық тағамдары әзірленеді. Наурыз мерекесі – ұмытылып бара жатқан асты дайындап, оларды халық арасында насихаттауға ең қолайлы уақыт. Сол себептен салт-дәстүр мен әдет-ғұрыпты дәріптеп жүрген Айгүл Рахтаева тілшісіне қазір сирек әзірленетін ұлттық тағамдар туралы әңгімелеп, оларды дайындау тәсілімен де бөлісті. Айгүл Рахтаеваның айтуынша, қазақтың дастарқанында еттің орны ерекше. Еттің өзінен түрлі тағамдар жасалады. Олар – асылған ет, қуырдақ, үлпершек, жаужүрек, бұжы мен әсіп. Сонымен қоса, сүттен де көп тағам: ірімшік, сары май, қаймақ, балқаймақ, шалап, құрт жасалады. 3-тапсырма: Стафилоктар қуат алу, өмір сүру Тамақ таза жүру, қолды жуу Жеке бастың гигиенасы жылы жерде сақталған азық-түліктер №1 сарамандық жұмыс "Еттен жасалған тағамдар" №2 сарамандық жұмыс "Бірінші тағамдар дайындау" ІІІ. Жаңа сабақ Қазақ халқы барлық уақытта өзінің қонақжайлылығымен және ұлттық асханасымен ерекшеленеді. Қазақтың ұлттық асханасындағы ең танымал тағам қуырдақ. Қуырдақ ұсақтап туралған жаңа сойылған малдың етінен қуырылып жасалатын өте дәмді тағам. Қазақтың ұлттық тағамдары сан ғасырлардан бері қалыптасқан дәстүрлі ас мәзірі. Көшпенділердің күнделікті тағам мәзірі денсаулыққа өте пайдалы. Қазақтың ұлттық сұйық тағадары негізінен ет сорпасына түрлі тағамдар қосып жасалады. Сорпа дайындауға қой, сиыр, жылқы, түйе еттері пайдаланылады. Ұлттық бірегейлікті сақтауда қанымызға сіңіп, тұрмысымызға айналған салт-дәстүрдің маңызы жоғары. Рухани құндылықтардың ұрпақтан-ұрпаққа ауысып. Мұғалім: Белгілі бір ұлтқа ғана тән аспаздық тәсілмен ұлттық тағамдар дайындау өнері қай халықта да бар. Бір ұлттың аспаздық шеберлігі екінші бір ұлттың аспаздық шеберлігіне әрқашан игі. 3-тапсырма: Стафилоктар қуат алу, өмір сүру Тамақ таза жүру, қолды жуу Жеке бастың гигиенасы жылы жерде сақталған азық-түліктер №1 сарамандық жұмыс "Еттен жасалған тағамдар" №2 сарамандық жұмыс "Бірінші тағамдар дайындау" ІІІ. Жаңа сабақ Қазақ халқы барлық уақытта өзінің қонақжайлылығымен және ұлттық асханасымен ерекшеленеді. Қазақтың ұлттық тағамдары: Ұлпершек, тың игеру экономиканың өзге салаларының дамуына да оңды ықпал етті Ысталған шек, Быламық, Жаужүрек, Балқаймақ, Өрметөс, Бас-қарын, Көмбе, Қарын бүрме, Қансоқта, Әсіп. Дүние жүзінде қанша ұлт болса, сонша ұлттық асхана бар, ал әрбір ұлттық асханада сан алуан бір-біріне ұқсайтын және ұқсамайтын ұлттық ас мәзірлері бар. Қазақтың ұлттық тағамдары, оларды жасау технологиясы, олардың тиімділік қасиеттері арнайы зерттеуді қажет етеді. Шындап келгенде, бүгінде «мынау Қазақстанда өндірілген, қазақ жұртының өзіне ғана тән, өздерінен басқа ешкім жасай алмайтын мәдени мұрасы, өздеріне ғана тән дәм-тұзы» дерліктей дүниеміз жетерлік. Бұл жоба қазақ халқының ежелгі тағамы-құрттың пайдасын зерттеуге арналған. Қазақ халқы асты үш түрге бөлген.Олар ақ (сүт тағамдары), қызыл (ет.






егов асп тексеру 2023
жаман қыз өзбекше скачать
ақ орда презентация
тікелей қарым қатынас
справка по нанимателю

.
==============================================================

~~~~~ adam softgels отзывы ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

TOP